Ludo Vermeulen

advocaat - managing partner Westerlo

Mr. Vermeulen is vennoot en de nestor van het kantoor. Hij startte solo in Westerlo in 1976 en heeft ondertussen 45 jaar ervaring in het sociaal recht. Die bouwde hij niet alleen op aan de balie. Hij is actief als lesgever in seminaries over sociaal recht en is gastdocent in de masteropleiding en in de Leergang Pensioenrecht van de rechtsfaculteit van de KU Leuven. Een belangrijk deel van zijn tijd besteedt hij aan adviseren en onderhandelen. Hij publiceert geregeld over onderwerpen van sociaal recht.

Mr. Vermeulen is plaatsvervangend rechter in de arbeidsrechtbank Antwerpen, afdeling Turnhout.

Hij is lid van de Vereniging voor Arbeidsrecht – Antwerpen.

In het academiejaar 2006-2007 slaagde hij met grote onderscheiding in de Leergang Pensioenrecht van de KU Leuven.

Begin 2010 heeft hij met een aantal andere vakspecialisten de BePLA opgericht, de Belgian Pension Lawyers Association (www.bepla.be). De bedoeling van de vereniging is vooral om het bewustzijn te vergroten rond het belang van de juridische aspecten en de materie van de aanvullende pensioenen en aanverwante sociale voordelen. De vereniging stelt haar expertise ook ter beschikking van de beleidsmakers.

Mr. Vermeulen is vast medewerker van De Juristenkrant.

Hij is samen met de professoren W. van Eeckhoutte, O. Vanachter. J. Peeters en I. De Wilde lid van de redactieraad van de Bibliotheek Sociaal Recht van uitgeverij Intersentia.

De VUB kende aan mr. Vermeulen op 27 april 2021 de titel toe van Law and Criminology VUB Fellow. Het VUB Fellowship stoelt op een gedeeld moreel engagement waarbij de Fellow en de Universiteit voor de duur van het Fellowship naar best vermogen zullen samenwerken. Als Fellow zal mr. Vermeulen zich inzetten voor het onderwijs, het onderzoek, de internationalisering en de innovatie en valorisatie aan de VUB. U leest hier meer over het fellowship en de fellows.

 

Ludo Vermeulen Mploy
Kantoor Westerlo