Hans Van Rompaey

advocaat

Mr. Van Rompaey studeerde rechten aan de KU Leuven en behaalde in 2014 zijn diploma (met onderscheiding).
Hij specialiseert zich in het arbeidsrecht en het sociale zekerheidsrecht.

In september 2014 trad hij toe tot de balie en was hij achtereenvolgens verbonden aan de kantoren Van Gompel-Renette Advocaten te Hasselt en Arts, Cleeren & Vennoten te Genk.

Hij is samen met mr. Renette auteur van het boek De inning en invordering van sociale zekerheidsbijdragen door de RSZ dat in 2017 door Larcier werd uitgegeven in de Bibliotheek Sociaal Recht. Mr. Van Rompaey is tevens auteur van de nieuwsbrief “Arbeidsongevallen – actuele voorinformatie”, tweemaandelijks uitgegeven door Wolters Kluwer.

 

– H. Van Rompaey, “Procedure”, in A. Uyttenhove, J. Huys, A. Vanderschaeghe, H. Schamp, V. Verdeyen, E. Ankaert, J. Put, B. Lietaert, V. Vervliet en H. Van Rompaey, Arbeidsongevallen, II dln., Mechelen, Kluwer, losbl., 5.1/1-5.7/1 (120 p.).
– H. Van Rompaey, “De hoofdelijke aansprakelijkheid voor RSZ-schulden bij (onder)aanneming: een ketenaansprakelijkheid”, Actua Leges 2017/12, www.stradalex.com.
– S. Renette en H. Van Rompaey, De inning en invordering van sociale zekerheidsbijdragen door de RSZ. Rechten van RSZ, werkgevers, werknemers en derden, Brussel, Larcier, 2017, 253 p.
– H. Van Rompaey, “Discriminatie in de slachtoffervergoeding als gevolg van de burgerrechtelijke immuniteit bij professionele risico’s? Analyse van Belgische en Franse rechtspraak”, Jur.Falc. 2012-13, afl. 1, 69-99 en www.law.kuleuven.be/jura.