Ontslag

Ontslag

Dagelijks behandelen wij ontslagdossiers. Welke opzegtermijn moet worden gerespecteerd of welke opzegvergoeding moet worden betaald? Zijn de formaliteiten van de opzeg gerespecteerd? En hoe zit het met outplacement? Hoe weet men of er sprake is van een dringende reden tot ontslag, en binnen welke termijnen moet men dan handelen? Kan de werkgever eenzijdig nieuwe arbeidsvoorwaarden opdringen en wat zijn de gevolgen als die dat doet?

Met het eenheidsstatuut en de motiveringsplicht wordt het er niet eenvoudiger op om op een correcte manier een einde te stellen aan de arbeidsovereenkomst en om daarbij alle regels rond outplacement en discriminatieverbod na te leven.

Wij beantwoorden uw vragen en geven u advies om problemen en discussies te voorkomen. Wij onderhandelen met kennis van zaken om het resultaat voor u te optimaliseren. Indien het toch tot een geschil komt, kunnen we dankzij onze jarenlange ervaring een goede inschatting maken van de slaagkansen van een procedure voor de rechtbank. Wij staan u bij bij het voeren van die procedure en zorgen in goed overleg voor een gepaste verdediging.

Heb je een andere vraag? Neem gerust contact op.

Westerlo

Hasselt